Mental coaching

Mental coaching is een cognitieve manier van begeleiden die erop gericht is om je mindset te verruimen en te leren leven met alles wat er is en is geweest.

Vaak leren we in onze jeugd al patronen of strategieën aan, die op een later moment in ons leven niet meer dienend zijn of ons zelfs in de weg kunnen gaan zitten.

Bij mental coaching is het doel je bewust te worden van jouw gedachtepatronen en vervolgens te onderzoeken welke patronen je los mag laten, zodat je niet steeds dezelfde afslag op de rotonde neemt als er inmiddels alternatieven zijn, die beter bij jou passen en meer helpend zijn, op dit moment in de leven.

Dit doen we uiteraard respectvol en met een diepe buiging naar het kind dat die patronen heeft ontwikkeld. Ooit waren ze heilzaam en helpend, maar soms zijn ze dat op een later punt in je leven niet meer.

Vaak zijn we geneigd om onprettige gevoelens of gedachtes zo snel mogelijk te laten verdwijnen bijvoorbeeld door afleiding te zoeken. Door mental coaching wil ik je helpen om naar het gehele lichaam te luisteren, naar de prettige gevoelens en emoties, maar ook naar de onprettige gevoelens en signalen van je lichaam (pijn, spanning, hartkloppingen, angstgevoelens enzovoort) zodat je vervolgens meer grip krijgt op je leven en de keuzes die je daarin hebt.

Als mental coach help ik je om jouw innerlijke motivatie te vinden en je gedragspatronen te veranderen. Ik help je om dit vraagstuk echt “in de ogen te kijken” en te onderzoeken wat nu voor jou op dit moment het beste is. Dit stelt je in staat om gelukkiger en vitaler in het leven te staan, want je creëert daardoor een andere mindset.